Від цін на паливо залежать витрати на логістику, які, своєю чергою, позначаються на вартості продуктів на полицях магазинів. Чи варто очікувати на подорожчання їжі після підвищення акцизів на пальне, розповів директор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн на своїй сторінці в соціальній мережі facebook.

Сергій Куюн заявив, що якщо ціни на овочі та інші продукти харчування збільшаться, то це буде не через підвищення акцизів на пальне. За його словами, після зростання податків ціни на бензин місцями навіть впали й не виключено, що така ж доля незабаром чекає на дизель.

Ціни на продукти. Фото: скрін youtube

"Запаси великі, через падіння цін на нафту закупівельні ціни на нові партії посипались, тому треба продавати старе якомога швидше. Зараз оптові ціни нижче, ніж були до запровадження нових акцизів: бензин на 1,65 грн/л, ДП – на 1,2 грн/л", - зазначив експерт.

АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

"Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти"

Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України

Українці вимагають вимикати світло: петиція набирає голосів

"Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок

Показати ще

В той самий час, вартість автогазу, як і прогнозувалося, стрімко зростає. Сергій Куюн зазначив, що одна з головних причин - суттєвіша зміна в акцизі. Якщо на бензини та дизель акцизи зросли на 1,5-2 гривні, то на автогаз – на 5 гривень.

Ціни на паливо та продукти. Фото: скрін facebook.com/SerhiiKuiun

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гаманці будуть пустіти зі швидкістю світла: прогноз цін на овочі в Україні.

Також наш портал інформував, економіст закликав готуватися до нових цін на їжу: які продукти будуть дорожчати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього.