В українському парламенті зокрема в комітеті з питань цифрової трансформації рекомендував до першого читання законопроект №11431. Саме ця законодавча ініціатива спрямована на забезпечення стабільної роботи мобільних операторів під час вимкнення світла.

Про це стало відомо завдяки інформації від голови підкомітету розвитку цифрової індустрії Сергія Штепи.

Мобільний зв'язок. Фото: скрін youtube

За його словами, законопроект було підготовлено на виконання рішення ставки Верховного головнокомандувача щодо забезпечення стабільної роботи комунікаційних мереж в умовах повномасштабного вторгнення та тимчасових відключень світла.

Вишка мобільного зв'язку, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

"Законопроект передбачає збільшення позапланових перевірок операторів зв'язку та підвищення штрафів за порушення вимог Нацкомісії, яка регулює діяльність галузі. Це необхідно для того, щоб українці не залишалися без зв'язку навіть під час тривалих відключень світла", - зазначив Штепа.

Як пояснив нардеп, деякі оператори недостатньо серйозно поставилися до проблеми і не забезпечували достатньої кількості генераторів або акумуляторів для тривалої роботи обладнання в умовах відключення світла. Це створює загрозу, що багато абонентів можуть залишитися взимку без зв'язку. І саме цей законопроект допоможе уникнути подібної ситуації.

Мобільний зв'язок. Фото: скрін youtube

"До нього надійшли певні зауваження від асоціацій, які представляють мобільних операторів та надавачів комунікаційних послуг. Але ми розуміємо, що повинні змусити їх виконувати рішення ставки Верховного головнокомандувача і робити все для того, щоб навіть при вимкненні світла зв'язок був. Сподіваюся, законопроект буде якнайбільше швидше ухвалено Верховною Радою", - додав Штепа.

Нагадаємо, ціни на SIM-картки зростуть вдвічі.

Раніше повідомлялося, водопостачання подорожчає на 34%: які цифри будуть у платіжках.

Також, паркування дорожчає: нові розцінки з жовтня.