Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є відповідь на дуже важливе питання. А саме питання виглядає так - чи можуть зменшити розмір вже призначеної пенсії у зв'язку із зміною закону?

За словами фахівців видання "На пенсії", правила нарахування мінімальної пенсії та доплати за стаж справді змінилися.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Так, один із українців звернувся із запитанням: "Мені 87 років. Я пішов на пенсію у 60 років зі стажем 31 рік, а тепер закон переписали та вимагають 35 років. Я вже почав переживати, чи можливий варіант, що пенсії перерахують у бік зменшення?".

Правила нарахування мінімальної пенсії та доплати за стаж справді змінилися. До 1 жовтня 2011 року достатньо було мати 20 років стажу жінкам та 25 років чоловікам. Сьогодні повним стажем вважається 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.

Популярні новини зараз

Літа залишилось зовсім мало: українцям варто готуватись до похолодання

Медики з'ясували, що мастурбація покращує якість сну

Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року

Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн

Показати ще

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Однак тим, хто пішов на пенсію, до зазначеної дати правила не змінювали і розмір пенсії не зменшували.

Втім, останніми роками встановлюють додаткові доплати до пенсії саме тим, хто має не менше 30 та 35 років стажу для жінок та чоловіків відповідно. Наприклад, з 1 березня 2024 року особам віком від 65 років, які не працюють і мають 30 або 35 років стажу, пенсія встановлюється у розмірі не менше 3370 гривень.

Це передбачено ухвалою Кабміну. Але ця постанова також передбачає, що в осіб, яким виповнилося 80 років, загальний розмір пенсії з усіма надбавками також не може бути нижчим за 3370 гривень, якщо у них лише 20 та 25 років стажу для жінок та чоловіків відповідно. Тобто у цьому конкретному випадку жодної дискримінації немає.

Нагадаємо, українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати.

Раніше повідомлялося, соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина.

Також, пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить.