Парламент Швейцарії підтримав ініціативу створення платіжної системи для прохачів притулку, яка передбачає використання спеціальних дебетових карток. Ця система покликана унеможливити переведення соціальної допомоги в готівку або її відправку на батьківщину.

За це рішення проголосували 128 депутатів, тоді як 59 були проти, зокрема представники лівих партій. Зараз Федеральна рада має визначити, як підтримати кантони в реалізації цієї системи. У кількох з них уже тривають дебати щодо можливості видачі кредитних або дебетових карток замість готівки.

Українські біженці в Швейцарії

Андреас Гларнер зі Швейцарської народної партії сказав, що метою карток є забезпечити цільове використання соціальних виплат та запобігти відправленню грошей додому.

Однак представники лівих партій попереджають, що існуюча соціальна допомога вже ледь покриває повсякденні потреби прохачів притулку.

Популярні новини зараз

Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"

Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади

"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Показати ще

Швейцарія, фото 1+1

Крім того, Конференція кантональних директорів у справах соціального забезпечення виступає проти платіжних карток, вказуючи на можливі труднощі у їхньому впровадженні і наголошуючи, що прохачі зможуть легко обійти обмеження, перепродаючи товари, куплені за картки.

Нагадаємо, українські картки за кордоном: скільки коштує зняти готівку і як не втратити всі гроші

Раніше ми писали про те, що українців у Польші змусять витрясти гаманці: за що здиратимуть найбільше грошей

Крім того, Знай.ua повідомляв, українцям обмежили використання банківських карток: більше не дозволять деякі покупки