Клієнтка Приватбанку поскаржилася на те, що люди пенсійного віку не можуть вільно розпоряджатися коштами, які виділила держава для відновлення будинків після ракетних обстрілів росії.

Про це вона написала на сайті Мінфіну.

Приватбанк. Фото: скрін youtube

Українка розповіла, що у місті Балаклія Харківської області, яке було окуповано та сильно зруйновано росіянами, прості пенсіонери не можуть вільно розпоряджатися коштами держави за програмою ЄВідновлення.

Вона наголошує на тому, що скористатися грошима на відновлення житла можна лише за допомогою ApplePay або GooglePay або оплатити інтернет-замовлення. Проте, не всі люди пенсійного віку можуть дозволити собі смартфон із модулем NFC, а тому ці кошти зараз просто "зависли у повітрі".

Популярні новини зараз

Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине

Найталановитіші люди народжуються під цими знаками Зодіаку: які 3 сузір'я вирішують усе

Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Показати ще

"ПриватБанк", скріншот: YouTube

"Нагадаю, що технологія NFC модулів у смартфонах набула поширення в Україні не так давно, і багато пенсіонерів не мають можливості поки що купувати собі дорогі нові пристрої заради можливості отримати можливість скористатися засобами ЄВідновлення", - розповідає клієнтка.

Жінка розповідає, що коли мешканці міста звернулися до відділення банку з цією проблемою, їм порадили прив'язати картку ЄВідновлення на смартфон людини, яка має на телефоні модуль NFC, тобто добровільно по суті віддати ці гроші іншій людині.

"ПриватБанк", скріншот: YouTube

"Менеджери ПриватБанку дають відповідь "Прив'яжіть свою віртуальну картку ЄВідновлення до телефону третьої особи, яка має той модуль NFC у смартфоні і нехай та людина оплачує ваш товар". Найцікавіше те, що таку саму відповідь я отримав від персонального банкіра в Приват24. Некомпетентність співробітників зашкалює Тому що в усіх угодах банків чорним по білому написано, що в жодному разі не можна передавати конфіденційні дані ваших карток третім особам!" -додає українка.

Нагадаємо, що 50 тисяч "випарувалися" за одну ніч: українці скаржаться на безпорадність ПриватБанку, поки шахраї лютують.

Раніше ми повідомляли, що до 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів.