ФОП, яка працює за спрощеною системою оподаткування, звернулася до Пенсійного фонду України (ПФУ) з питанням про врахування її доходів для призначення субсидії у вересні. Відповідь ПФУ пояснює, що для розрахунку житлової субсидії, якщо вона призначається не з початку опалювального сезону, беруться до уваги доходи за два квартали, які передують місяцю звернення.

Для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, сукупний дохід у кожному місяці розраховується за встановленими стандартами.

ФОП

Наприклад, для платників єдиного податку першої групи враховується дохід у розмірі одного мінімальної заробітної плати, для другої групи — двох, а для третьої — трьох мінімальних зарплат.

У даному випадку для ФОП будуть враховані доходи за перший і другий квартали поточного року, незалежно від фактичних доходів. Крім того, ПФУ наголосив, що управителі багатоквартирних будинків та об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) можуть подавати відомості про адреси обслуговування та розмір внесків у зручний для них спосіб.

Популярні новини зараз

Школярів чекають масштабні перевірки: запитуватимуть не про вивчений матеріал

570 гривень щоб не померти з голоду: пенсіонери отримають жалюгідні виплати

Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням

У рахунках за воду будуть нові суми: платити доведеться ще більше

Показати ще

Жінки-ФОП

Для призначення субсидій управителі також зобов'язані надавати інформацію про витрати на управління будинком та борги, що перевищують три місяці, кожного разу при призначенні субсидії.

Нагадаємо, підвищення податків в Україні: розкрито нові цифри

Раніше ми писали про те, що бідним українцям пояснили, чому тільки вони будуть платити більше

Крім того, Знай.ua повідомляв, ігнорувати більше не можна: які штрафи чекають українців