Тепер українці можуть отримати ваучери на безкоштовне навчання за рахунок держави для здобуття 16 нових професій та 15 спеціальностей. Це стало можливим завдяки оновленню списку професій, опублікованому Урядовим порталом. Наразі в Україні доступно 95 професій та 60 спеціальностей, які відповідають потребам сучасного ринку праці.

Серед нових напрямів навчання, як повідомляє Судово-юридична газета, оператори дистанційно керованих апаратів, пожежні-рятувальники, а також спеціальності в галузі авіаційної та ракетно-космічної техніки, авіоніки, фізики та наноматеріалів.

Ваучер на навчання. Фото: Youtube

Крім того, додано спеціальності для підготовки фахівців у протезно-ортопедичній сфері, зокрема біомедична інженерія та хімічні технології.

На отримання ваучера можуть розраховувати внутрішньо переміщені особи, ветерани, люди з інвалідністю та звільнені з полону.

Популярні новини зараз

Україну заполонять африканці та афганці: чекає багато проблем

Пенсіонерам нарахують 292 гривні: хто отримає мізерний бонус

Кінець світу у 2025 році: що Ванга говорила про Апокаліпсис та закінчення війни в Україні

Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю

Показати ще

Студенти, скріншот: YouTube

Однак для отримання ваучера потрібно відповідати певним умовам — не реєструватися як безробітний та не отримувати навчання за кошти Фонду соціального страхування за останні три роки.

Нагадаємо, 2400 гривень на місяць: кому з українців вдасться отримати допомогу

Раніше ми писали, що Німеччина заплатить величезні гроші мешканцям трьох областей.

Крім того, Знай.ua повідомляв, прожитковий мінімум скасують: що чекати з новою допомогою