Складна зима, постійні обстріли та важка економічна ситуація ніяк не змінять ставлення комунальних підприємств до боржників.

Адвокат Станіслав Ліфлянчик у коментарі для "24 Каналу" розповів, що чекає на неплатників в опалювальному сезоні 2024-2025.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Постачальники комунальних послуг незважаючи на війну та всі її негативні наслідки, все одно стягуватимуть заборгованість зі споживачів, які не сплачують рахунки. Крім того, таким громадянам можуть вимикатися послуги.

"Тож, враховуючи, що сезон опалення взимку буде доволі складний, з боржниками будуть поводитись безкомпромісно і цинічно. Щоб не стати жертвою цього, необхідно виконати декілька порад", - зазначив адвокат.

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок неминуча: експерти вказали, куди відправлятимуть служити

Більше жодного опалення: газовики попередили українців із газовими плитами

Бронювання від мобілізації тимчасово скасують: почнеться масштабна перевірка

Затримали після оновлення даних у "Резерв+": адвокат розповів, як діє ТЦК

Показати ще

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Станіслав Ліфлянчик радить боржникам насамперед звернутися до постачальника та домовитися про реструктуризацію боргу. Найчастіше підприємства йдуть на зустріч і дозволяють розбити борг на кілька частин для зручнішої оплати.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

Якщо ж споживач сумнівається у законності нарахування заборгованості, то порядок дій дещо інший. Слід зібрати документи, які підтвердять правоту абонента, наприклад квитанції про сплату, показники лічильника, а також скласти заяву про перерахунок заборгованості та передати постачальнику.

При ігноруванні заяви постачальником послуг слід надіслати скаргу до міністерства, а далі можна звертатися до суду.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, українцям пригрозили збільшеними рахунками: ігнорування підготовки до опалювального сезону дорого обійдеться.

Також наш портал інформував, для оплати газового опалення або купівлі дров: як отримати грошову допомогу.

Крім того, ми писали, кубометр води коштуватиме дорожче 100 гривень: чекайте на астрономічні платіжки.