Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на важливі продукти харчування, є одразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів у другій половині жовтня оновили цінники на різноманітні популярні продукти.

Українські споживачі зіштовхнулися із зростанням цін на деякі основні продукти харчування. Йдеться про товари, які є у кошику більшості покупців і відіграють важливу роль у повсякденному раціоні.

Зокрема, йдеться саме про курячі яйця, соняшникову олію та куряче філе. Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Курячі яйця. Фото: скрін youtube

Вартість курячих яєць

Зокрема, станом на 18 жовтня вартість курячих яєць Квочка зросла з 39,76 до 45,60 грн за десяток. Ясенсвіт у середньому продається по 44,06 грн за десяток, що також дорожче, ніж минулого місяця – 40,09 грн. За 30 штук таких самих яєць доведеться віддати 136,45 грн. Це при тому, що у вересні їхня ціна ще була на рівні 122,20 грн.

Популярні новини зараз

Чоловік прожив все життя з трьома статевими членами: ось, що виявили медики нижче його поясу

Що не можна робити, якщо вас зупинили ТЦК: інструкції від юриста

МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила

В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн

Показати ще

Ціни на курячі яйця, скріншот: Minfin

Вартість олії

Подорожчала і соняшникова олія "Олейна" рафінована з 60,62 грн. до 65,95 грн. за 850 мл. Цінник на "Щедрий Дар" зріс з 60,36 грн до 61,86 грн за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Вартість курячого філе

А ось м'ясний продукт, який багато українців купують далеко не щодня – куряче філе, встиг подорожчати за місяць, у деяких супермаркетах цінники підскочили одразу на 5 грн. Середня ціна курячого філе за 1 кіло – 171 грн. Найпривабливіша ціна в мережі "Новус" – 164 грн за кіло.

Ціни на куряче філе, скріншот: Minfin

Нагадаємо, молоко, вершки та сметана – розкіш для простого українця: як змінилися ціни.

Раніше повідомлялося, можна заощадити до 100 грн на кожному кіло: де вигідніше купувати м'ясні продукти.

Також, 369 грн за упаковку "розчинного": супермаркети різко змінили ціни на каву, молоко та вершки.