Деяким українцям пообіцяли компенсувати 15% від платіжки за воду та каналізацію.

Незвичайне рішення може ухвалити виконавчий комітет Бердичівської міської ради, повідомляє місцеве видання "РіоБердичів".

Водопостачання. Фото: скрін youtube

Підставою для запровадження часткової компенсації стало рішення щодо перегляду тарифів на послуги місцевого водоканалу. Щоб подорожчання не так сильно вдарило по гаманцях населення міський голова Бердичева Сергій Орлюк виніс пропозицію, що з місцевого бюджету компенсуватиметься частина вартості нового тарифу.

Зазначається, що після довгих дискусій члени виконавчого комітету все ж таки ухвалили рішення і проголосували за введення компенсації у розмірі 15% від нового тарифу для звичайних громадян.

Популярні новини зараз

Чоловіки вигадали нові умови проходження ВЛК: лікарі не зможуть проігнорувати

"Він не має, гад, права": Дикий пояснив, що ухилянти можуть тільки сидіти і боятися

Їй було 13, а вона на 25 років старша: шкільна вчителька одружилася зі своєю "зразковою" ученицею

Пенсіонеру дається 10 днів: держава забере всі виплати

Показати ще

Платіжки за воду. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що без урахування відшкодування з бюджету нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення встановлені на рівні 41,22 та 15,42 гривні за кубометр відповідно.

Нагадаємо, що у невеликих містах та населених пунктах місцева влада має право на свій розсуд регулювати тарифи на деякі комунальні послуги, у тому числі на водопостачання та каналізацію. Водночас у великих містах регулятор коригування тарифів поки що не схвалює.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифний ультиматум: водоканали хочуть від українців більше грошей.

Також наш портал інформував, "сюрприз" напередодні зими: комунальники заявили про підвищення тарифу на 40%.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники проведуть "рейди" по будинках боржників: за несплату доведеться відповідати.