У Міністерстві освіти і науки України закликають учнів, які мають можливість, повертатися до очного навчання у школах, якщо ситуація з безпекою в їхньому регіоні це дозволяє. Задля цього запустили програму "Школа офлайн", яка має на меті повернути за парти якомога більше дітей.

Адже онлайн-освіта суттєво поступається традиційному навчанню, як з точки зору якості знань, так і з точки зору розвитку дитини. Про це заявила заступниця міністра освіти і науки Надія Кузьмичова в інтерв'ю ЗМІ. Вона підкреслила, що дистанційне навчання не здатне забезпечити належний рівень засвоєння знань і розвитку навичок у дітей.

Дистанційне навчання, кадр з відео

Навіть найкраща онлайн-освіта поступається звичайній шкільній освіті, адже школярі не лише отримують менше знань, але й втрачають важливий досвід соціалізації та психоемоційного розвитку. Особливо небезпечною Кузьмичова вважає ситуацію, коли сім’ї переселенців мешкають у безпечних регіонах, але їхні діти продовжують навчатися дистанційно. Наприклад, родина переїхала з Маріуполя до Львова, де більшість шкіл працюють офлайн, а дитина продовжує вчитися онлайн вже третій рік поспіль.

Дистанційне навчання, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати

Бронювання від мобілізації тимчасово скасують: почнеться масштабна перевірка

Українцям дозволили отримати новий тариф на світло: з такою ціною платіжки скоротяться на 50%

Тисяча гривень на дорозі не валяється: пенсіонери можуть подати заяву та підняти собі виплати

Показати ще

За словами заступниці міністра, дуже важливо, щоб школярі інтегрувалися в нове середовище, і найкращий спосіб зробити це — це ходити до школи. Навчання разом із місцевими однолітками допомагає дитині стати частиною нового соціуму, краще пристосуватися до нових умов життя та розвиватися емоційно та соціально.

"Ми часто бачимо, як діти віддаляються від нового середовища, в якому живуть. Однак школа — це найкраще місце для інтеграції, для залучення до нових активностей, для розвитку у новому місті. Саме через шкільне життя діти можуть знайти друзів, стати частиною громади, і це важливо для їхнього розвитку та комфорту" — наголосила Кузьмичова.

Вона зазначила, що потрібно більше працювати з родинами, щоб пояснити важливість очного навчання. Ця ініціатива спрямована на те, щоб допомогти дітям отримати якісну освіту, а також стати частиною нового середовища, яке їх оточує.

Раніше ми повідомляли, школярам надали три формати навчання.

Школи можуть залишитися без тепла, що чекає на учнів взимку- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, онлайн та дистанційне навчання, батькам пояснили, що краще обрати для школяра.