Ми користуємося холодильником щодня, а ось морозилку відкриваємо лише тоді, коли потрібно дістати продукти тривалого зберігання.

Це призводить до сильного намерзання льоду на стінках морозильної камери та змушує витрачати холодильник більше електроенергії.

Морозильна камера, скріншот: YouTube

Ми намагаємося буквально "виколупувати" з нього продукти, які нам необхідні, проте далеко не завжди це вдається з першого разу.

Тому потрібно знати, як ефективно розморожувати холодильник, щоб у ньому не так швидко намерзали стінки морозилки. Як можна позбутися льоду розповідає Pixelinform.

Популярні новини зараз

Силове затримання та "бусифікація": що категорично не можуть робити ТЦК

Пенсіонерам виплатять разову допомогу: хто додатково отримає від 450 гривень

Українки отримають підвищені пенсії незалежно від стажу

Мобілізація жінок: кого не випустять за кордон у червні

Показати ще

Ви повинні послідовно виконати всі кроки цієї інструкції.

холодильник, фото Pxhere

Для початку відключіть рефрижератор від мережі та вийміть із нього всі продукти.

У середньому процес розморожування займає близько двох годин. Якщо ви хочете, щоб крига розтанула швидше, можна помістити на полиці холодильника чашку з гарячою водою.

Холодильник. Фото: скріншот youtube

Після цього займіться дезінфекцією морозилки і нанесіть на її стінки два флакони хлоргексидину з пульверизатора.

Протріть всі поверхні сухими серветками і залиште морозилку на 20-30 хвилин, щоб вона провітрилася.

Залишилося змочити суху серветку в гліцерині і ще раз пройтися по стінах, стелі та дну морозильної камери. Цей засіб запобігатиме появі льоду, таким чином звівши до мінімуму можливість утворення льоду.

Морозилка. Фото Freepik

Нагадаємо, які виплати заплановані у Держбюджеті 2025 для військових та цивільних.

Раніше ми повідомляли про ціни на продукти, відсоток із зарплат та "сум" НБУ: як збільшаться витрати українців з 1 жовтня.