Дуже важливо повідомляти про накопичення великогабаритних відходів! Незважаючи на складну ситуацію, спричинену війною, яку розпочала росія, українські комунальні служби продовжують виконувати важливу роботу.

Київкомунсервіс закликає всіх киян бути уважними та повідомляти про скупчення великогабаритних відходів у прилеглих районах. Великогабаритне сміття вивозиться окремо від звичайних відходів та утилізується на спеціально відведених полігонах, тому, якщо ви помітили такі скупчення, негайно повідомляйте про них. Пише kyivcity.gov.ua.

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Програма вивезення великогабаритних відходів визначається відповідно до обсягів накопичення та на підставі звернень мешканців і заявок підрядників.

До великогабаритних відходів відносяться різні предмети, які важко утилізувати разом зі звичайним сміттям. Це старі меблі, матраци, килими, побутова техніка та валізи, а також старі двері, вікна, лінолеум, унітази та інші інсталяції, що залишилися після ремонту будинку.

Популярні новини зараз

Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик

Залишився лише тиждень: українці зазнають важких змін з 1 жовтня

Відключення газу: які будинки залишаться без постачання

В школах з’являться нові класи: навчатимуться не всі

Показати ще

Зверніть увагу, що будівельне сміття, зелені відходи та використані автомобільні шини від знесення будівель не відносяться до великогабаритних відходів і повинні утилізуватися окремо як побутові відходи.

Електрика зі сміття, скріншот: YouTube

Крім того, комунальники пояснили, як формується тариф на вивезення великогабаритних відходів: ця послуга входить до загального тарифу на вивезення сміття, але розраховується за окремим алгоритмом, що враховує витрати на роботу працівників, які займаються завантаженням сміття у спеціальні автомобілі.

Сміттєвози / фото: Спецкомунтранс

Якщо ви виявили великогабаритне сміття, ось кілька способів, як про це повідомити:

  • Напишіть у чат-боті Telegram;
  • Використайте чат на сайті;
  • Заповніть форму на сайті;
  • Напишіть у месенджер;
  • Надішліть листа на електронну адресу: info@kks.kiev.ua.

Давайте разом зробимо наше місто чистішим!

Раніше ми повідомляли, як правильно зберігати їжу і не викидати гроші на помийку?

Комунальники приготували нові випробування українцям- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, нові тарифи на комунальні послуги, хто та чому платитиме більше?