Іноді в комунальних платіжках можуть виникати неточності з нарахуваннями, а часом і "випливає" необґрунтована заборгованість. Адвокат Станіслав Ліфлянчик у коментарі "24 Каналу" розповів, як діяти споживачам у подібних ситуаціях та не платити зайве.

Якщо постачальник необґрунтовано нарахував борг, то перше, що слід зробити споживачеві – зібрати документи, що підтверджують його правоту. Це показники лічильників, акти, квитанції про оплату тощо.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Далі необхідно скласти заяву на перерахунок заборгованості та разом із зібраними документами передати постачальнику послуг. Якщо ж споживача відключили від послуг через неіснуючий борг, то вихід лише один – йти до суду.

"Наприклад, якщо у вас немає боргу, а вас відімкнули від газу, то єдиним законним інструментом є – судовий позов з визнанням дій незаконними та зобов’язанням підключити", - зазначив правозахисник.

Популярні новини зараз

Таки у 2024 все закінчиться? Україна має всі шанси почати переможний шлях у війні з росією

Затримали після оновлення даних у "Резерв+": адвокат розповів, як діє ТЦК

ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних

211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз"

Показати ще

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Водночас адвокат застерігає українців від самовільного підключення до мереж комунальних послуг, навіть якщо відключення сталося за спірних обставин, наприклад через незаконний борг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому.

Також наш портал інформував, комунальники грабують українські сім'ї платіжками у 50 тисяч за тепло, воду та газ: як врятуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть суттєво заощадити на електроенергії: як отримати знижку в опалювальний сезон.