Україна має достатньо запасів газу в підземних сховищах, щоб забезпечити безперебійні поставки протягом опалювального сезону 2024-2025 років, навіть попри виклики, пов'язані з енергосистемою. Про це під час форуму "Енергія бізнесу" заявив голова НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов.

За словами Чернишова, підготовка до зимового періоду проходить за планом, і запаси газу дозволять задовольнити потреби як побутових споживачів, так і основних виробників тепла та електроенергії. Це особливо важливо на фоні перебоїв в енергосистемі, що час від часу впливають на стабільність постачання електроенергії.

Газова плита. Фото: скрін youtube

"Запаси газу в наших сховищах достатні для проходження опалювального сезону без збоїв. Це забезпечить стабільність і тепло в оселях українців взимку 2024-2025 років", — наголосив Чернишов.

Голова "Нафтогазу" також підтвердив, що вартість газу для населення залишиться на рівні 7,96 грн за кубометр до 30 квітня 2025 року. Це означає, що українці не зіткнуться з підвищенням цін на газ у період опалювального сезону, що може стати важливим фактором у контексті економічної стабільності для домогосподарств.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою

Небезпечні дати, містична мета путіна, і що буде на фронті: огляд пророцтв відомих провидців на зиму 2024

Нова допомога для переселенців: майже 11 тисяч гривень кожному

211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз"

Показати ще

Газ / фото: Pixabay

Крім того, вартість доставки газу також залишатиметься на тому ж рівні, що дозволить уникнути непередбачуваних фінансових навантажень для споживачів.

Важливо розуміти, що тариф на доставку газу залежить від обсягів споживання та тарифу, встановленого регіональними газорозподільчими компаніями. Ці показники можуть різнитися залежно від місцевості:

  • У регіонах з більшою чисельністю населення тарифи на доставку газу, як правило, є нижчими.

  • У невеликих населених пунктах вартість доставки може бути трохи вищою через менші обсяги споживання та більші витрати на обслуговування мереж.

Таким чином, хоча базовий тариф на газ залишиться стабільним, кінцеві витрати для споживачів можуть відрізнятися залежно від регіону.

Нагадаємо, що буде з електропостачанням, коли вдарять морози: невтішний прогноз

Раніше ми розповідали, що "Нафтогаз" оновив систему оплати рахунків: що потрібно знати споживачам газу

Також, борги за комуналку: як уникнути відключення світла, газу та води