Нова вакцина від грипу незабаром з'явиться в аптеках України, вакцина французького виробництва, яка захищає від чотирьох різних штамів грипу, була схвалена Державною службою України з лікарських засобів.

Вона відповідає всім вимогам якості національних та міжнародних стандартів. Це означає, що незабаром вакцину можна буде придбати в медичних закладах та аптеках.

Аптека. Фото: скрін youtube

За даними Державної служби України з контролю на контролі перебуває 88 200 доз цієї вакцини (серія Y4A122V), а до кінця вересня в Україну буде доставлено 81 850 доз. Крім того, 65 150 доз південнокорейської вакцини (серія Q60 224 011) проходять тестування і незабаром будуть доступні для використання.

Щороку в Україні реєструється до 6 мільйонів випадків інфекційних захворювань, 98% з яких - грип та ГРВІ. Сезонний підйом захворюваності зазвичай починається в жовтні. Важливо пам'ятати, що грип може викликати серйозні ускладнення, що вражають серце, легені та інші органи. Найефективнішим способом захисту від цього небезпечного захворювання є щорічна вакцинація, яка хоч і рекомендована, але не входить до переліку безкоштовних щеплень.

Популярні новини зараз

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Скрін, відео YouTube щеплення

Варто зазначити, що вакцина проти грипу не є заміною захисту від COVID-19 і навпаки. Проте обидві вакцини можна робити одночасно або з невеликим інтервалом.

Лікарі Києва постійно нагадують людям про важливість вакцинації, особливо проти небезпечних вірусів, таких як грип та коронавірус, щоб зменшити ризик серйозних наслідків для здоров'я.

Нагадаємо, лікарі звернулися до кожного старенького, не ігноруйте це.

Не допустять до навчання, що потрібно зробити перед навчальним роком- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, чим небезпечний новий штам короноварісу котрий шириться Україною.