Восени 2024 року мешканці Запорізької області можуть розраховувати на фінансову підтримку від японської організації "Peace Winds Japan", яка допомагає вразливим категоріям населення. Програма спрямована на родини з низьким доходом, осіб з інвалідністю, багатодітні сім'ї та переселенців, що проживають на територіях, які постраждали від воєнних дій.

Програма "Грошова допомога для вразливих категорій населення на південному сході України" підтримує домогосподарства, що проживають у Запорізькій області або перемістилися туди понад 30 днів тому. Основною умовою є наявність низького доходу – не більше 6 320 гривень на одного члена домогосподарства. Також важливо, щоб родина не отримувала фінансової допомоги від міжнародних організацій за останні три місяці.

Виплати. Фото: скрін youtube

Важливо зазначити, що для участі в програмі домогосподарства мають відповідати одному або кільком критеріям вразливості:

Учасники програми можуть отримати фінансову допомогу у розмірі 3 600 гривень на місяць протягом трьох місяців. Загалом це складе 10 800 гривень на людину. Виплати будуть здійснені одноразово за три місяці і надійдуть на банківські рахунки, які учасники вкажуть під час реєстрації.

Якщо в домогосподарстві є неповнолітні, особи з інвалідністю або недієздатні особи, допомогу отримають їхні офіційні представники – батьки, опікуни або піклувальники на основі підтверджуючих документів.

Допомога від японської організації стане суттєвою підтримкою для багатьох родин, які постраждали від воєнних дій або знаходяться у складних життєвих обставинах. В умовах зростання цін та економічної нестабільності кожна додаткова фінансова підтримка є критично важливою для тих, хто її потребує.

Нагадаємо, жовтневі надбавки: кому з пенсіонерів почнуть виплачувати на 500 грн більше

Раніше ми розповідали, що мешканцям сіл значно полегшать життя: коли запрацюють зміни

Також, пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат