Українці в деяких випадках можуть ініціювати перерахунок платіжки за опалення та не сплачувати космічні суми. Про це розповіла експертка у сфері житлово-комунального господарства Кристина Ненно в ефірі "Громадського радіо".

Споживачі нічого не винні віддавати нечувані суми за централізоване опалення, якщо температурний режим у квартирі відповідає нормам. У таких випадках постачальник послуг повинен перерахувати нарахування.

Опалення. Фото: скрін youtube

"Усе, що нижче за норму, нижче за заявлену якість має бути перераховане. Якщо у вас холодна батарея — ви маєте викликати комісію й це зафіксувати. І вам мають зробити перерахунок. Ви не маєте за це сплачувати", - зазначила Кристина Ненно.

Ба більше, з платіжки мають бути виключені періоди, коли не було опалення, наприклад, через проблеми в енергосистемі.

Популярні новини зараз

Масові облави ТЦК триватимуть: будуть стимулювати громадян

Як зупинити облави ТЦК: депутат запропонував альтернативу

Тисяча гривень на дорозі не валяється: пенсіонери можуть подати заяву та підняти собі виплати

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Показати ще

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

"Якщо в енергетиці складна ситуація й вам тепло не надходить упродовж певного часу, то за цей період ви не маєте платити", - додала експертка.

Кристина Ненно нагадала, що в опалювальний сезон температура в житловому приміщенні не повинна бути нижчою за 18° або 20°, якщо це кутова кімната. Якщо у квартирі холодна батарея, то споживач має викликати комісію, яка зафіксує порушення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вартість опалення зросте на 110%: коли зміняться платіжки.

Також наш портал інформував, українцям встановили заборону на опалювальний сезон: стосується всіх власників газових плит.

Крім того, ми писали, підготовка до опалювального сезону може обернутися драконівським штрафом: здеруть до 170 000 грн.