Цього року ціни на овочі різко зросли через невдалий урожай, викликаний складними погодними умовами. Експерти радять українцям запастися продуктами через можливі відключення електрики та подальше зростання цін.

Молода картопля, скріншот: YouTube

Аналітики зазначають, що консервація може знизити витрати на харчування взимку, особливо якщо у вас є власний город. Однак купувати дорогі овочі для заготівлі не має сенсу, оскільки магазини протягом року пропонують широкий асортимент свіжих і консервованих продуктів. Про це пише Еast fruit.

Прогнози економістів щодо цін взимку, зокрема на картоплю, виглядають не надто оптимістично. Експерти вважають, що хоча ціни не стануть катастрофічно високими, рекомендують купити мішок картоплі на зиму.

морква

Популярні новини зараз

Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури

"При путіні миру не буде": всесвітньо відомий філософ поділився прогнозом для України

Військові обурені заявою Порошенка про начебто оборону ним Києва: «Має вибачатись перед сім’ями загиблих!»

За опалення платитимемо менше: українці отримали добрі новини про комуналку перед холодами

Показати ще

Водночас не варто закуповувати моркву, оскільки її якість низька, і вона може швидко зіпсуватися. Буряк, навпаки, закуповувати не потрібно, оскільки в Україні цього року його достатньо.

Ажіотаж навколо картоплі в Україні триває, незважаючи на те, що ціни не зменшуються навіть після збору врожаю та імпорту. Крім того, зросли ціни на огірки та помідори, причому ціни на томати досягли максимальних показників за останні сім років. Цього тижня також суттєво подорожчала цибуля.

Нагадаємо, ціни на продукти зростуть на 30%: українцям ледь вистачатиме на їжу

Раніше ми писали про те, що лише 15 грн за кіло: супермаркети різко знизили ціни на моркву, цибулю та буряк

Крім того, Знай.ua повідомляв, хліб, овочі, м'ясо та фрукти: як в Україні з жовтня зміняться ціни на головні продукти