Весна тільки почалася, але погода вже сприяє відпочинку на природі з шашликами. Щоправда, з погляду цін посмажити м'ясо на багатті - не дуже доступне задоволення.
Скільки коштуватиме купівля ключових продуктів для шашлику на початку березня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".
Споживча інфляція в Україні продовжує прискорюватися і це помітно відбивається на цінниках у супермаркетах. Досить активно почала дорожчати й свинина, ціни на яку попередні місяці були відносно стабільними.
Ціни на м'ясо
Якщо купувати в супермаркеті вже замаринований шашлик, то варто бути готовими віддати значну суму. Середня вартість такого задоволення збільшилась у березні з 258,76 до 271,68 гривні за кілограм. В окремих торгових мережах шашлик пропонується вже майже 300 гривень за кіло.
Ухилянтам не залишать шансів: у Раді готують нововведення по штрафах
Виїзд 17-річних за кордон: які правила перетину та чи можуть повернути назад
ПриватБанк блокує картки за зняття готівки: проблемно отримати навіть 500 грн
На пенсійну карту гроші більше не прийдуть : хто залишиться без соцзабезпечення
Якщо ж брати для шашлику ошийок, то в середньому доведеться заплатити 249,37 гривні за кілограм. Підчеревок обійдеться дешевше – у середньому 187,05 гривні за кіло. Кілограм ребер у середньому можна взяти по 179,43 гривні.
Ціни на маринад
Багато хто воліє робити маринад для шашлику своїми руками, але коли немає часу чи бажання, то можна придбати вже готовий продукт у супермаркеті.
Наприклад, маринад "Верес" до шашлику в середньому коштуватиме 30,86 гривні за 140 грамів. У березні цінник на продукт трохи зріс приблизно на 70 копійок.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни захмарні, але буде ще дорожче: найближчими місяцями картопля стане розкішшю.
Також наш портал інформував, нові ціни на гречку, сардельки та олію: бюджетно пообідати не вийде.
Крім того, ми писали, золота рибка: в Україні активно дорожчають шпроти, сардини та бички.