У багатоповерхівках на Дніпропетровщині при техобслуговуванні газових мереж часто знаходять витік газу – в середньому по три додому. Чому так? Виявляється, не всі ОСББ та керуючі компанії ретельно стежать за безпекою своїх мешканців та перевіркою системи газопостачання.

Щоб виправити ситуацію, Міністерство енергетики випустило указ, згідно з яким тепер газові служби зобов'язані перевіряти газопроводи на герметичність. Це технічне обслуговування стало обов'язковим всім багатоповерхових будинків у зонах роботи газових компаній.

Про це повідомляється у Facebook.

Повірка лічильника газу. Фото: скрін youtube

З лютого 2024 року фахівці Дніпропетровської філії "Газмережі" вже перевірили півтори тисячі будинків та усунули майже 4,7 тисячі витоків газу. Це не просто цифри – кожен витік міг призвести до серйозних наслідків, якби його вчасно не знайшли.

Популярні новини зараз

Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК

Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Показати ще

Тепер мешканцям цих будинків прийдуть разові рахунки за послуги з техобслуговування, які потрібно сплатити. Але платити доведеться не часто: якщо вашому будинку більше 25 років, обслуговування триватиме раз на три роки. Якщо молодше – раз на п'ять років.

Таке техобслуговування – це захід безпеки, який допомагає запобігти можливим аваріям. Тому важливо стежити за станом газових мереж та вчасно оплачувати рахунки, адже це ваша безпека.

Нагадаємо, з убсидії та пільги скорочують: сотні тисяч українців "залишаться за бортом"

Раніше ми писали про 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ

Крім того, Знай.ua повідомляв, що має зробити кожен: "Газмережі" закликали поспішити, доки не прийшли холоди.