Підвищення тарифів на комунальні послуги - питання, що хвилює, особливо зараз, коли українці змушені економити кожну копійку, щоб вижити в умовах стрімкого зростання цін у магазинах.

Стало відомо, якими будуть газові платіжки населення до кінця року та хто зможе отримати знижку на "блакитне паливо". Точку в тарифному питанні поставив голова НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю "NV Бізнес".

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Побутові споживачі, які користуються послугами "Нафтогазу", можуть не переживати щодо ціни на газ. До кінця 2024 року тарифні зміни не плануються – кубометр коштуватиме 7,96 гривні.

Водночас від 7,7 до 9,99 гривні за куб варіюватиметься вартість "блакитного палива" для українців, які користуються послугами інших постачальників.

Популярні новини зараз

Росія готує нові обстріли: цілитимуться по ядерних об'єктах України

Медики з'ясували, що мастурбація покращує якість сну

"Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Показати ще

Знижки на газ

Клієнти "Нафтогазу" мають змогу отримувати постійну знижку у розмірі 1%. Вона автоматично нараховується за умови своєчасної оплати природного газу до 15 числа щомісяця. При цьому проводити оплату обов'язково потрібно через онлайн-сервіси газопостачальної компанії.

Споживання газу. Фото: скрін youtube

Що може бути з тарифами далі?

Нацбанк прогнозує, що з 2025 року може розпочатися поступове приведення тарифів на комунальні послуги до ринкового рівня. Зокрема, може змінитися і вартість природного газу, адже тариф, що діє, поки що планують утримувати до 30 квітня 2025 року.

Тарифи на газ, скріншот: YouTube

За словами голови правління та СЕО НАК "Нафтогаз" Олексія Чернишова, реальна ринкова вартість газу в Україні становить 15 гривень за кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, грабіжницька комуналка: чи зростуть тарифи до кінця 2024 року.

Також наш портал інформував, українці стають жертвами шантажу та відключень: ЖКС та приватники ведуть бій за платіжки "більше".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, кіловати можуть нараховуватися по-іншому: українців попередили з приводу електролічильників.