У 2024 році незважаючи на повномасштабну війну українським пенсіонерам провели щорічну індексацію виплат. Чи варто сподіватися пенсіонерам на якесь покращення у 2025 році, розповіли у пресслужбі Міністерства соціальної політики.

Сукупні витрати на пенсійне забезпечення у 2025 році становитимуть 780,9 мільярда гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У Мінсоцполітики наголосили, що під час воєнного стану уряд має право не проводити індексацію виплат пенсіонерам. Проте до бюджету на наступний рік все ж таки заклали кошти для підвищення пенсій, у тому числі найнижчих.

"Попри те, що під час повномасштабної війни Уряд має право не проводити індексацію пенсій, ми закладаємо й індексацію пенсій у 2025 році, у тому числі – проіндексуємо найнижчі пенсії", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине

Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло

Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Пенсія. Фото: скрін youtube

Таким чином, з 1 березня 2025 року в Україні відбудеться чергова індексація пенсій, яка торкнеться переважної більшості людей похилого віку.

Варто нагадати, що у 2024 році пенсії були проіндексовані на 8% для понад 10 мільйонів українців. Мінімальний розмір підвищення становив 100 гривень, максимальний – 1500 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям надали шанс отримати 1000 грн "бонусів" до пенсії: як опинитися в черзі.

Також наш портал інформував, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки маємо платити різним категоріям пенсіонерів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, перерахунок пенсій: співробітники Пенсійного фонду виходять на зустрічну перевірку, українців попередили.