В Україні стримують зростання тарифів на електроенергію завдяки розвитку атомної енергетики. Важливу роль у цьому відіграє стабільне постачання електрики від дев'яти енергоблоків атомних електростанцій.

Економіст Борис Кушнірук підкреслює, що для подальшої стабільності цін необхідно завершити будівництво двох енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

Ця добудова дозволить не тільки утримувати тарифи на нинішньому рівні, але й знизити витрати на енергоресурси. За словами експерта, завершення проєкту може зайняти приблизно 3-4 роки. Це стане суттєвим внеском у відновлення економіки країни, особливо для великих підприємств, які потребують великої кількості електроенергії.

Електроенергія Фото: скрін youtube

МАГАТЕ також підтримує цей процес, щоб забезпечити безпеку та дотримання міжнародних стандартів у роботі українських АЕС. Однак ситуацію можуть ускладнити масовані обстріли під час майбутнього опалювального сезону, що може вплинути на стабільність енергосистеми.

Популярні новини зараз

Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати

Чоловіки вигадали нові умови проходження ВЛК: лікарі не зможуть проігнорувати

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Затримали після оновлення даних у "Резерв+": адвокат розповів, як діє ТЦК

Показати ще

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

Українців турбує можливе підвищення тарифів на електроенергію, але на даний момент таких планів немає. Завдяки атомній енергетиці вдається зберігати відносно стабільні ціни на світло, навіть попри воєнні дії та економічні труднощі.

Кушнірук також зазначив, що після війни, коли країна почне активно відновлюватися, зокрема у промисловому секторі, буде критично важливо мати додаткові енергоресурси. Це дозволить запустити підприємства і відновити економіку швидше.

Раніше ми повідомляли, як зекономити на ектроенергії, прості лайфхаки для кожного.

Нові тарифи на комуналку, що зміниться у листопаді- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, тарифи на світло в Україні в листопаді.